Meyve ağaçları ne zaman ilaçlama yapılır?
1. ilaçlama: çiçek tomurcukları patlamadan hemen önce, 2. ilaçlama: çiçekler beyaz rozet fazındayken, 3. ilaçlama: taç yapraklarının %80-90’ı döküldüğünde. Genellikle 3 ilaçlama yeterlidir, ancak ilkbaharın yağışlı olduğu iklim koşullarında, yağmurun durmasına kadar geçen süre dikkate alındığında ilacın etkisi etkili olmayacaktır.
Mart ayında ağaçlara hangi ilaç atılır?
Şubat-Mart aylarında sabah uyanmadan bir hafta önce gözlere %1-1,5’luk Bordo şurubu sürülür.
Ağaçlara ilaç hangi saatlerde yapılır?
İlaçlama her saat yapılamaz, ilaçlama saati mümkünse sabah ve akşam olmalıdır. Gündüz ve sıcak saatler ilaçlama için uygun zamanlar değildir. Bu arada rüzgara dikkat etmeliyiz. İlaçlama yaparken karşıdan esen rüzgar ilacı doğrudan bize getirecektir.
Ağaçlara bordo bulamacı ne zaman yapılmalı?
Özellikle meyve ağaçlarına sonbaharda (yaprakların 3/4’ü veya tamamı döküldüğünde %2’lik doz) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5’luk doz) Burgonya gübresi uygulandığında, ertesi yıl ortaya çıkma potansiyeli olan birçok hastalığa karşı etkili ve ekonomiktir.
Elma ve armut iç kurdu ilacı ne zaman atılır?
1. İlaçlama: Bitki büyüdüğünde (yaklaşık mayıs sonu – haziran ayının ilk haftası) yapılır.
Elma ağacı hangi aylarda ilaçlanır?
Kahverengi otlarla yoğun bir şekilde istila edilmiş dallar ve sürgünler budama sırasında kesilmeli ve bahçeden uzaklaştırılmalıdır. Kimyasal kontrol: Mayıs ve Haziran aylarında yapılan kontrollerde 10 cm uzunluğundaki bir dalda en az üç adet yumurtalı dişi su tavuğu görülürse, o bahçe ilaçlanmalıdır.
Ağaçlara demir ilacı ne zaman atılır?
Son olarak soğan, sarımsak ve havuç gibi bitkiler, bitkilerin 5-6 yapraklı olduğu dönemden itibaren demir gübresiyle gübrelenebilir. Demir gübresi bitkilere yapraklardan uygulanacaksa, uygulama dozları 10-15 gün arayla yapılmalıdır. Dozlar damla sulama ile uygulanacaksa, uygulama haftalık olarak yapılır.
Ağaçlara kireç hangi ay sürülür?
Ağaçların sağlığı için doğru kireçleme işlemi çok önemlidir. Kireç, ağaçların uykuda olduğu dönemde, genellikle sonbahar sonu veya kış başında uygulanmalıdır.
Ağaçlara kışlık yağ ne zaman atılır?
Gözler uyanmadan 2 hafta öncesine kadar her bitkiye uygulanabilir, ancak çekirdekli meyve ağaçları (şeftali, kiraz, kayısı) için gözler uyanmadan 4 hafta öncesine kadar uygulama yapılmalıdır. Mücadele için en iyi zaman Şubat sonu ve Mart başıdır.
Ağaçlara don ilacı ne zaman atılır?
1- Doğal bitkisel antifriz ne zaman kullanılır? Doğal bitkisel antifriz, soğuk ve don riskinden 48 saat önce uygulanır.
Çiçek açan ağaca bordo bulamacı atılır mı?
3. ilaçlama: Meyve ağaçları çiçek açmayı bitirdikten ve yaprakların %70-80’i döküldükten sonra, herhangi bir uyuz ilacı ile ilaçlanır. Çok yağışlı bölgelerde, 4. ve 5. ilaçlama yapılabilir.
Cevize hangi ilaç ne zaman atılır?
Ceviz İlaçlama Programı Listesi İlaçlama ZamanıAmaçEtkin MaddeKabuk sertleşmeden önce, Temmuz ortasıBöcek SolucanKlorpirifos Etil 480 g/lSipermetrin 200g/lSipermetrin 250g/lLambda-Sihalotrin 50 g/l19 satır daha
Meyvelerin dökülmemesi için ne yapılmalı?
Meyvelerin düşmesini önlemek için ne yapılmalı? Uygun sulama: Bitkilerin yeterli su aldığından emin olun. … Gübreleme: Bitkiye uygun miktarda gübre verin. … Budama: Ürettiği meyve sayısını azaltmak için bitkiyi budayın. … Zararlı ve hastalık kontrolü: Zararlıları ve hastalıkları kontrol ederek bitkiyi sağlıklı tutun.Daha fazla makale…•27 Mart 2023
Meyve ağaçlarına ne zaman ilaç atılır?
İlkbaharda, toprak sıcaklığı 0-20 cm derinlikte 9-10 °C’ye ulaştığında ve larvalar hareket etmeye başladığında, ikinci ve üçüncü larva evrelerine karşı bir pestisit uygulanır. Sonbaharda, bölgeye göre değişmekle birlikte, larvalar toprak yüzeyine yakın olduğunda, ilk yağmurlardan sonra ilaçlama yapılabilir.
Gülleci bulamacı mı bordo bulamacı mı?
Bordeaux temel etkiye sahipken, Gülleci gübresi asidik özelliktedir. Birini diğerinin yerine kullanmak uygun olmasa da, her ikisini de farklı zamanlarda ve farklı koşullarda uygulamayı tercih edebilirsiniz.
Ağaçlara kireç hangi ay sürülür?
Ağaçların sağlığı için doğru kireçleme işlemi çok önemlidir. Kireç, ağaçların uykuda olduğu dönemde, genellikle sonbahar sonu veya kış başında uygulanmalıdır.
Ağaçlara kışlık yağ ne zaman atılır?
Gözler uyanmadan 2 hafta öncesine kadar her bitkiye uygulanabilir, ancak çekirdekli meyve ağaçları (şeftali, kiraz, kayısı) için gözler uyanmadan 4 hafta öncesine kadar uygulama yapılmalıdır. Mücadele için en iyi zaman Şubat sonu ve Mart başıdır.
Mandalina ağacı ne zaman ilaçlanır?
Doğal düşmanları korumak amacıyla ilaçlama en geç temmuz ayı sonuna kadar tamamlanmalı, kaplama ilaçlaması sonbahara ertelenmemelidir.
Erik ağacına ne zaman ilaç atılır?
Periler yetişkin evreye geçmeden önce (Mart sonu – Nisan başı) yazlık pestisitlerle ilaçlama yapılmalıdır. Şehrimizde yazlık yağla mücadele zamanı çil ilaçlamasından sonraki dönemdir, yani meyvenin kabuğundan çıktığı zamandır. Hava sıcaklığı 5°C’nin üzerinde ve 29°C’nin altında olmalıdır.